söndag 27 april 2008

Tysken.

Jag har skrivit över hundra inlägg utan att nämna tysken. Märkligt. Restaurangen Little Things mittemot Pizza Hut i St Julians har blivit lite av ett stammisställe för mig, Danne och Björn. Det är en av de få trevliga, personliga, familjeägda restauranger som finns på den här delen av ön. Gillar man schnitzel och öl är det en höjdare.

Little Things drivs av Heike och Torsten, ett tyskt par som bott på Malta i 13 år. Torsten är kock och Heike sköter beställningar, servering och betalningar. Torsten spenderar nog sällan ett matlaggningspass utan att få i sig ett tiotal öl eller mer. Han är alltid glad och snackig och kan laga god mat trots brist på blod i alkoholomloppet.

Heike är lite mer blyg, men tyskt korrekt och så har hon en riktigt go tysk-engelsk brytning. De två senaste gångerna vi var där så bjöd Torsten på väldigt fin akvavit, vilket var en trevlig bonus. Är det inte så stressigt kan han dra fram laptopen och visa sin digra musiksamling som av någon anledning innehåller ca 94% irländsk folkrock, 5% tysk pop och 1% Peps Persson.

Gillar ni husmanskost und Deutsches bier so müssen Sie Little Things probieren.

Inga kommentarer: