lördag 26 april 2008

Tickets for free

Idag är det Björns sista heldag på Malta så vi bestämde oss för att ta en turistbuss runt södra delen av ön. Det var vi och en massa överviktiga pensionärer, alltså som det ska vara på turistbussar.

Det var en lyckad resa då vare sig jag, Björn eller Danne har sett så mycket av ön. Några små lustigheter händer ju dagligen på Malta och så även för denna resa. En var när Danne skulle fixa biljetter till bussen vid ett av de små båsen vid the Strand. Danne sa: "Can I have tickets for three, please". Och damen svarade att biljetterna faktiskt kostar pengar. När malteser uttalar "th" så blir det ju alltid bara "t" och inget läspljud. Som i "two tirrty" eller "trree". Å andra sidan så borde hon ju fatta att man inte går fram och säger att man vill ha biljetterna gratis. Det är lite extremt, även i prutglada länder. Skulle man fråga efter tre biljetter på maltesiskt vis i andra anglosaxiskt talande länder så skulle de säkert säga att de inte har biljetter för träd.

En annan rolig sak vi såg var en stor tunna utanför fiskesbyn Marsaxlokk där det stod "Fish and fish". De tyckte kanske tyckte det var tråkigt att bara skriva "Fish"...

Att vara public toilet-vakt måste verkligen vara ett skitjobb. Men han som sköter om toaletterna vid bussarna i ovan nämnda fiskeby verkar skita fullständigt i sitt uppdrag. Trots att han glatt tog emot dricks så var toaletterna ganska vidriga och det luktade verkligen skit. Men, men, skit samma. (Ursäkta ordvitsandet.)

Inga kommentarer: