torsdag 14 februari 2008

Allt som verkar lätt blir svårt

Jag fyller år på lördag. (Inte jämnt utan bara på lördag, hahaha!) Och för att fira så bär det av till Sicilien en sväng. Har aldrig varit där, men har hört om hästhuvuden i sängen, tvättade pengar och familjer med fler skjutvapen än delstaten Texas. Ska bli spännande.

Det var inte så spännande att boka resan dock. Först bokning via Internet. Lätt som en plätt. Vi spelbolagsfolk kan ju det där Intranätet vid det här laget. Sen hämta biljetter på kontor i Gzira/Sliema. Det var tyvärr svårare.

Vi var på Tim's Travels efter lunchen (ingen Tim där dock, han är säkert ute och reser). Där fanns en gravt överviktig dam som inte gjorde många knop i timmen. Hon verkade aldrig ha sett en Internetbokning förut och ringde omedelbart upp en "James". Det var en väldig massa "mella" mellan ordet "Internet booking" och det att hon ringde.

Efter ett långt och brytt samtal med James så sa hon på typisk maltesengelska "I can do this for you, but you have to come back at two thirrrrty. They have no computerrrrs at the moment".

Aah, den gamla "vi har inga datorer, men ett Internetbokningssystem"-ursäkten. Men på Malta har man lärt sig att allt som verkar lätt är svårt, så vi tackade för oss och bestämde oss för att återkomma senare.

När vi var där efter jobbet så gick det så långsamt att Skalman hade hunnit både äta och sova och till och med bli lite uttråkad. Man kan ju tycka att de borde ha gjort det förut, det kan ju inte vara första gången någon vill lämna den här ön.

Efter många om och men och "mellan" så hade vi våra biljetter. Men ingen hyrbil. Hon förklarade: "I have littterrrrally seen a Hertz box there, but I don't know if we can fix it forrr you."(har de bilarna i lådor där?) Efter ett samtal så visade det sig att Herr Hertz hade gått hem för säsongen. Hon erbjöd sig prova ett annat bolag imorgon.

Så nu väntar jag spänt på det samtalet.

Inga kommentarer: