lördag 9 augusti 2008

Pace vill(e) man till en början - Malta för dummies kap 1

Det är i Paceville, i närheten av St Julians, som man super skallen av sig. Speciellt om man är spelbolagsanställd eller språkstudent. Paceville är som ett mini-Ibiza fullt av tinnitusframkallande, housedundrande nattklubbar där du hittar horder av svettiga tonåringar med pudelfrisyrer och kläder som får hororna i Msida att rodna.

I Paceville hittar du som sagt också de som tjänat stora summor pengar i spelbranschen, exempelvis affiliatesajtstartare som har så mycket pengar att de gör vip-bord och skumpa till ett vardagsnöje. Här har du dolce vita-killarna som fläker ut sina sedlar i samma takt som många lyckosökande unga kvinnor flockar dit för så lite som en bris av härligt stekig livsnjutaranda.

I Paceville ser du också shotbrickor passera mellan händerna på de unga och partygalna samtidigt som någon dokumenterar allt ggr.3 med sin mobilkamera för att kunna föreviga denna fantastiska (men dock kuslikt deja-vu-framkallande) kväll på allas vår fejsbok. På fejsboken kommenteras sedan bilderna med Shakespeareeansk prosa som "hur full kan man bli? :-) lol".

I Paceville hittar du också Eau de Urine, den mustigt manliga doft som uppstår efter att 150 fulla killar pissat i ett och samma gathörn. Och söker du efter kulinariska upplevelser så finns det så flottiga pizzaslicar att man undrar om poängen är att det ska vara mat och dryck i samma produkt.

Paceville kan för det tränade och luttrade ögat verka ganska osmakligt. Men då ska du ha en sak i åtanke...drinkarna är förbannat billiga.

Inga kommentarer: