onsdag 24 september 2008

Att sitta utanför sitt hus

Det gör malteserna ofta. När det inte är thunderstorms i alla fall. Familjen i huset bredvid måste hata att vara inomhus. De ser lite halvmongo ut om jag ska vara ärlig. Och så har de säkert såna där maltesmöbler som får en kackerlacka att gråta.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir onekligen riktigt nyfiken på detta "låtsasland", efter att ha läst runt i din mycket fyndiga blogg!

En konkret fråga till dig:
Jag o min sambo i 35 årsåldern+ två små barn ska ev tillbringa ett halvår-ett år på denna ö -09. Osäkerhet råder kring vilket område som passar bäst. Vi vill bo bland andra barnfamiljer, med trevliga omgivningar, gärna med lite plats för barn med spring i benen..Samtidigt vill vi ha närhet till affär, buss o ett o annat café o en o annan bar. Något hektiskt nattliv är ej av intresse:-) Oerhört tacksam för tips! Ifall ett sådant område alls existerar..

Anonym sa...

Det finns tyvärr lite plats för barn med spring i benen, då det är en massa avgasstinkade jävla bussar och rostiga gamla bilar som dundrar fram på förskräckligt dåliga vägar framförda av galna körkortslösa halv-alkade malteser överallt. Annars så tycker jag nog att du ska se dig om efter boende kring St Julians/Spinola bay(pittoreskt, restaurang-tätt Svensk-invaderat) eller Sliema(stads-känsla och shopping område på rejäl fram-marsch)eller någonstans mitt emellan. Valletta är dött(turistmys) och resten av städerna tar dig typ 30år bakåt i tiden, risigt, billigt, relativt lugnt och trevligt men inaveln och fetmaepedemin breder ut sig. Jag bor i St julians och trivs jättebra!! Självklart kommer barnen trivas här, sol och bad är nära överallt och livet är lättsamt,trevligt och billigt. Välkomna!!

Anonym sa...

Tack för ditt underhållande svar! :-)

Anonym sa...

Tjena!

Since det var ett bra tag sedan du uppdaterade sist, har jag två frågor:

1) Lever du?
2) Är du kvar i Malta?

Om ja, skriv till mig är du snäll. Behöver din hjälp.
Min mailadress är tyler_91_50@hotmail.com

Med Goa Hälsningar
Sima S.